Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه هفت صبح، آرش خوشخو |فراکسیون‌های مختلفی در مجلس شکل می‌گرفتند و در میانه سال‌های اشغال، قحطی، اعتصابات کارگری، فتنه تجزیه‌طلب‌ها و بعد هم موج ملی‌گرایی این دولت‌ها بودند که عین برگ خزان بر زمین می‌ریختند.

در این آشوب وضع تهران هم بحرانی بود. طی این ۱۲ سال، ۱۴ شهردار برای تهران منصوب شد. حمله متفقین و از بین رفتن ناگهانی دولت سرکوبگر و قدرتمند رضاشاه موجب شد تا موجی از ناامنی سراسر کشور را فرابگیرد و تهران ناگهان با پدیده کوچ و مهاجرت از اقصی نقاط کشور روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌خصوص شرایط ناآرام آذربایجان و حضور ارتش روسیه موجب مهاجرت گسترده آذربایجانی‌ها به تهران شد که اکثرا در دو منطقه امیریه و راه‌آهن کلونی‌های آذری‌نشین پدید آوردند.

این مهاجرت ناگهانی و سرسام و بی‌قانونی به فاجعه‌ای مثل بلوای نان منجر شد. زیاده‌خواهی روس‌ها در جمع‌آوری گندم آذربایجان و کردستان و همینطور انبار شدن گندم در سیلوهای مربوط به انگلیس موجب پایین آمدن کیفیت نان شد. نانی که هر روز تحویل مردم داده می‌شد، با خود مخلوطی از خاک‌اره، خرده‌شیشه، سنگ و کلوخ داشت و در نتیجه شورش خونین ۱۷ آذر ۱۳۲۱ را رقم زد. پایان این سال تیفوس هم مصائب مردم تهران را کامل کرد.

تهران در میانه دهه ۲۰ در چند جهت گسترده شده بود. بهترین قسمت شمالی تهران منطقه جلالیه بود که دانشگاه تهران هم در آنجا قرار داشت و همین منطقه بلوار کشاورز فعلی محسوب می‌شد. درواقع یک خط یکنواخت در شمال تهران که منطقه امیرآباد را به جلالیه و حشمتیه در شرق متصل می‌کرد. تپه‌های عباس‌آباد نیز به تدریج مورد توجه اعیان قرار گرفته بود. در این دهه توسعه اصلی تهران در مناطق فیشرآباد و خیابان سپه و خیابان شاه (جمهوری) و شاهرضا (انقلاب فعلی) صورت می‌گرفت.

درواقع قطب نوین تجاری و بازرگانی تهران در این مناطق بود. با آغاز لوله‌کشی آب در سال ۱۳۲۶ در منطقه نزدیک پارک شهر، توسعه تهران سریع‌تر هم شد (لوله‌کشی کامل تهران تا میانه دهه ۴۰ به طول انجامید). سینماها و تئاترهای فعال و کافه‌هایی به سبک فرنگی و رستوران‌ها و هتل‌های کوچک در خیابان‌های لاله‌زار، شاه‌آباد، شاهرضا و پهلوی ظاهر شدند، از جمله دو محوطه تفریحی بزرگ؛ یکی در کنار مهمانخانه شهرداری با انواع بازی‌ها و سرگرمی‌ها و چرخ‌وفلک و سینمای روباز به نام کافه شهرداری و همچنین محوطه تفریحی دیگری به نام بوت‌کلاب با استخر بزرگ دریاچه‌مانندی که محل قایقرانی و حرکت زیردریایی‌های تفننی بود، با انواع غرفه‌های سرگرمی و یک محوطه برای حرکت و مسابقه اتومبیل‌های برقی واقع در خیابان پهلوی.

اولین حرکت برای ایجاد محلات منظم شهری در دوره نخست‌وزیری قوام در سال ۱۳۲۵ شکل گرفت. اراضی سه محله یوسف‌آباد، نازی‌آباد و نارمک، به شکل منظم و در قواره‌های متناسب از سوی دولت بین متقاضیان تقسیم و فروخته شد و از سوی بانک‌ها هم وام‌های بلندمدت کم‌بهره به آنها برای ساخت خانه اعطا شد. مثلا در منطقه نارمک زمین‌ها ۸ هزار قطعه از ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر تقسیم شد و «ضمن دریافت متری ۱۰ ریال پیش‌قسط و ۳۰ ریال اقساط از راه پرسشنامه و قرعه‌کشی به درخواست‌کنندگان واگذار شد.»

این مناطق جدید موجب شد تا دهه ۳۰ محلات جدیدی برای توسعه شهری به تهران اضافه شوند؛ یوسف‌آباد در قسمت شمالی، نارمک در شرق و نازی‌آباد و بعد هم جوادیه در جنوب. این سه، چهار محله بزرگ از ابتدای دهه ۳۰ پروبال گرفتند و در شکل کلی از توسعه و معماری مشابهی برخوردار بودند. جالب اینجاست که در آن سال‌ها تفاوت قیمت خاصی بین اراضی این سه منطقه وجود نداشت.

تجربه این واگذاری و فروش اراضی دولتی موجب شد تا در سال‌های بعد پروژه‌های مشابهی برای مناطقی مثل تهرانپارس، دولت‌آباد، افسریه، مشیریه، تهران‌ویلا، شهرک غرب، دریان‌نو، گیشا، تهران‌نو، شهرآرا، نیروی هوایی، سلطنت‌آباد، خزانه نهم، وحیدیه، دروس، ضرابخانه، ولنجک، فرح‌آباد و مجیدیه هم صورت بگیرد و تهران جدید به شکل هیولاواری توسعه پیدا کند.

منبع: فارس

کلیدواژه: تهران رضاشاه دولت نارمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۱۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند

یکی از محله‌هایی که می‌توانید آپارتمانی ارزان‌قیمت و البته با متراژ پایین پیدا کنید، مبارک‌آباد بهشتی است. یک واحد ۶۶ متری دو خوابه در این محله با ۴ سال سن به قیمت یک میلیارد و ۹۴۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

به گزارش اقتصادآنلاین، واحد دیگری در محله مسعودیه با متراژ ۴۳ متر، ۲۰ سال سن و یک اتاق خواب به قیمت دو میلیارد تومان معامله می‌شود.

یک آپارتمان ۷ ساله با زیربنای ۶۲ متر و یک اتاق خواب در محله حسن‌آباد، یک میلیارد و ۳۰۲ میلیون تومان می‌ارزد.

با سرمایه دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان می‌توانید در محله آذری صاحب یک واحد آپارتمان ۴۴ متری ۱۵ ساله شوید.

برای خرید یک واحد آپارتمان نوساز ۶۵ متری با دو اتاق خواب به بودجه‌ای حدود دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارید.

واحد دیگری با متراژ ۴۰ متر واقع در محله دولاب، دو میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان قیمت دارد.

در محله سلسبیل یک واحد ۲۱ ساله با متراژ ۴۰ متر به قیمت دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

آپارتمان دیگری در مولوی تهران با سنی حدود ۱۲ سال و زیربنای ۵۴ متر، دو میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

یک آپارتمان نوساز ۴۲ متری در محله شهدای خلیج فارس به قیمت یک میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان فروخته می‌شود.

برای اطلاع از قیمت آپارتمان‌های دیگر جدولی را که در ادامه آماده کرده‌ایم بخوانید؛

قیمت آپارتمان در محله‌های ارزان‌قیمت تهران (اردیبهشت ۱۴۰۳)

دیگر خبرها

  • تمرین روس ها برای رژه روز پیروزی در میدان سرخ | ویدئو
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • قیمت مسکن در یوسف آباد ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلیل اختلال در پروازهای خرم آباد ؛ یک عروسی شهر را بهم ریخت !
  • پلمب یک تالار به دلیل تیراندازی و لغو پروازهای فرودگاه خرم‌آباد
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند
  • این مناطق تهران خانه‌های ارزان‌قیمت دارند + جدول