Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا، «ملک محمد احسان الله تیوانا» در انتخابات عمومی تابستان ۱۳۹۷ توانست به نمایندگی از حزب تحریک انصاف (حزب حاکم فعلی این کشور) به مجلس ملی پاکستان راه یابد. این سیاستمدار ۵۶ ساله هم اکنون ریاست کمیسیون روابط خارجی پارلمان را برعهده دارد و معتقد است سیاست خارجی دولت فعلی پاکستان به نخست وزیری «عمران‌خان» از نگاه به متحدان سنتی به تشکیل بلوک جدید قدرتمند منطقه‌ای با حضور جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه، مالزی و ترکیه، تغییر جهت داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احسان الله تیوانا روز شنبه طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد اظهار داشت: پاکستان دیگر دنباله روی بده بستان‌های سیاست نیست و مطابق منافع ملی خود تصمیم می‌گیرد. برخی کشورها شاید درصدد فشار بر ما به وسیله اعطای وام و یا کمک‌های مالی بلاعوض باشند اما این روش دیگر بهایی ندارد.

وی افزود: دولت عمران‌خان فوق العاده پیگیر توسعه روابط با همسایگان به ویژه جمهوری اسلامی ایران است، سیاستی که رهبران دولت غیرنظامی و نیروهای مسلح نگاه یکسانی به آن دارند و باعث شده تا یک وفاق ملی در بحث ورود پاکستان به یک بلوک جدید منطقه‌ای با مشارکت ایران، روسیه، چین، ترکیه و مالزی ایجاد شود.

گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان فعال‌تر می‌شود

رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس پاکستان، نقش پارلمان‌ها برای همیاری دولت در تدوین سیاست موثر جهت توسعه روابط با همسایگان را حائز اهمیت دانست و افزود: مجلس پاکستان حامی قوی تحکیم مناسبات با کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران می باشد و حتی فعال‌ترین گروه دوستی پارلمانی در مجلس پاکستان نیز متعلق به گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان است.

وی افزود: متاسفانه پاندمی کرونا مشارکت حضوری هیات‌های پارلمانی دو کشور و رفت و آمدها به کشورهای یکدیگر را تحت تاثیر قرار داد اما مصمم به فعال‌سازی بیشتر این گروه ها از جمله گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان هستیم و در آینده نزدیک این رفت و آمدها دوباره ازسرگرفته می‌شود.

عضو مجلس پاکستان تاکید کرد: تقویت بیش از پیش روابط با ایران تنها راهکار قابل قبول برای ما است و حتی دولت عمران‌خان با برخی فشارهای خارجی حتی برای کنار زدن آن دسته از مقاماتی که برای دوستی ایران و پاکستان تلاش می‌کنند، روبرو شد اما این فشار هیچ تاثیری بر اراده اسلام‌آباد نداشت.

وی گفت: توسعه روابط با ایران در دولت عمران‌خان پیشرفت قابل توجهی داشته است. دو کشور در بسیاری از موضوعات منطقه‌ای و بین المللی مواضع مشترکی دارند. در بحث کشمیر و فلسطین نیز ما نگاه نزدیک و مشابهی داریم. پاکستان همواره در مجامع منطقه‌ای و بین المللی از مواضع ایران حمایت کرده و تلاش دارد تا سوء تفاهمات موجود برخی کشورها با تهران را رفع کند.

محمد احسان الله اظهار داشت: عمران‌خان نخست وزیر پاکستان با هدف میانجیگری سفرهای مهمی را به تهران و سپس ریاض انجام داد. وی به حاکمان سعودی اهمیت جایگاه ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در منطقه را گوشزد کرد و خواستار رفع معضلات منطقه‌ای شد.

تامین منافع مشترک در گرو همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان

رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس پاکستان با اشاره به فعال‌سازی دومین مرز رسمی مشترک با ایران، گفت: تسهیل تجارت با ایران در دستور کار دولت اسلام‌آباد است و همانند جدیت در گسترش مناسبات تجاری و بازرگانی با افغانستان به عنوان کشور همسایه مشترک ما، از ظرفیت‌های ایران و پاکستان برای افزایش تجارت استفاده خواهد شد.

وی تحریم‌های یکجانبه آمریکا را مانع جدی در مسیر تجارت، تبادل مالی و یا همکاری بانکی میان ایران و پاکستان توصیف کرد و افزود: حجم تجارت مشترک ما در سطح قابل قبولی نیست و باید گام‌های موثری برای رسیدن به این هدف برداریم. طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (سی پک) ظرفیتی برای ایران و پاکستان جهت بهره برداری از بازارهای یکدیگر محسوب می‌شود.

ملک احسان الله تاکید کرد: مجلس پاکستان از افزایش تبادلات هیات‌های پارلمانی و ارتباطات مردمی با ایران حمایت می‌کند زیرا این یکی از راهکارهای ما برای کمک به توسعه تجارت و مناسبات اقتصادی دو کشور خواهد بود.

وی اظهار داشت: ما مصمم به قانونمند کردن تجارت با ایران به ویژه در مناطق مرزی مشترک هستیم. قاچاق، پدیده‌ای علیه منافع ایران و پاکستان است و پیامدهای منفی از جمله چالش گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را نیز به دنبال خواهد داشت. عناصری که در قاچاق دست دارند قطعاً مخالف توسعه تجارت قانونی در مرزهای ایران و پاکستان هستند، بنابراین قانونمند شدن همکاری‌های اقتصادی به نفع هر دو کشور ارزیابی می‌شود.

لزوم لغو تحریم‌های ضدایرانی/بایدن نباید در مسیر ترامپ گام بردارد

ملک محمد احسان الله گفت: ما در دولت اوباما شاهد اندک کاهش تنش میان تهران و واشنگتن بودیم، زمانی که توافق هسته‌ای نهایی و تحریم‌های ایران لغو شد. اما این مسیر در دولت ترامپ ادامه پیدا نکرد بلکه رئیس جمهوری سابق آمریکا رویکرد تهاجمی علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرد.

به اعتقاد این نماینده مجلس پاکستان، جو بایدن رئیس جمهوری فعلی آمریکا رویکرد متفاوتی در مقایسه با دونالد ترامپ دارد اما آنچه لازم است، لغو فوری تحریم‌های ایران و پرهیز از پیروی از سنت ترامپ از سوی بایدن می‌باشد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران متحمل خسارت‌های فراوان ناشی از تحریم‌های آمریکا شد اما هرگز تسلیم زورگویی و یا فشارهای خارجی نشد. به همین دلیل ما امروز شاهد همراهی بسیاری از کشورهای جهان با مواضع تهران هستیم و اینکه طرف ایرانی متعهد به وعده‌های برجامی خود بوده است.

رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان پاکستان گفت: تاریخ ماجراجویی‌ها و اقدامات تنش آفرین ترامپ را فراموش نمی‌کند اما بایدن می‌تواند اعتبار از دست رفته آمریکا را با اتخاذ رویکرد چندجانبه گرایی، دیپلماسی و لغو تحریم‌های یکجانبه بازگرداند. از طرف دیگر، تعامل با تهران به نفع واشنگتن است و این مهم، خردمندی حاکمیت در آمریکا را می‌طلبد.

پایان جنگ یمن نیاز به عمل، نه حرف آمریکا دارد

عضو ارشد حزب تحریک انصاف، به عنوان حزب حاکم پاکستان با ابراز تاسف از وضعیت متشنج در خاورمیانه و نابسمانی‌ها در کشورهای اسلامی مانند یمن، عراق، سوریه و لیبی، افزود: ما نیز تصمیم دولت جدید آمریکا برای پایان حمایت از تهاجم به یمن را شنیده‌ایم اما باید منتظر گام‌های عملی آنان باشیم.

وی افزود: آمریکایی‌ها همواره به فکر منافع خود هستند. بنابراین راه طولانی برای پایان نابسامانی‌ها در خاورمیانه و یا پایان جنگ یمن است. در حقیقت قدرت‌های پشت پرده جنگ یمن تنها تصمیم گیرنده اصلی برای پایان و یا ادامه این جنگ هستند.

احسان الله تیوانا اظهار داشت: متاسفانه اختلافات میان کشورهای اسلامی یا بهتر بگوییم اعضای سازمان همکاری اسلامی نیز وضعیت را به شدت شکننده کرده است. لابی رژیم صهیونیستی در آمریکا و اقدام برخی برای عادی‌سازی روابط با تل آویو نیز تمام اوضاع را تحت تاثیر قرار داده است.

اهمیت گام‌های هماهنگ تهران-اسلام‌آباد برای کمک به صلح افغانستان

رئیس کمیسیون روابط خارجی در مجلس ملی پاکستان گفت: مشارکت ایران و پاکستان در صلح افغانستان و کمک به توسعه این کشور ارجعیت دارد. وضعیت فعلی در افغانستان و تشدید خشونت‌ها تنها به نفع طالبان است. از طرفی دیگر، انتظار می‌رود دولت بایدن با راهبرد فعلی بحران افغانستان را دنبال کند.

وی افزود: لغو تحریم‌های ایران نه تنها راهگشای منطقه است بلکه کمک شایانی به صلح افغانستان و مشارکت در توسعه و نوسازی این کشور خواهد داشت. پایداری صلح و ثبات باعث ارتقای جایگاه افغانستان و افزایش ارتباطات منطقه‌ای می‌شود.

ملک محمد احسان الله تاکید کرد: کمک به صلح افغانستان نیازمند گام‌های هماهنگ تهران و اسلام‌آباد است و این موضوع می‌تواند منجر به افزایش همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور همسایه شود.

وی در پایان افزود: ایران و پاکستان دو کشور تاثیر گذار در منطقه و جهان اسلام هستند که می‌توانند همکاری‌های فراتر از سطح کنونی داشته باشند. دو کشور باید علاوه بر کمک به ترویج وحدت اسلامی و مقابله با دشمنان مشترک، ارتباطات میان جامعه یکدیگر، تعامل نسل جوان و همچنین هم افزایی میان نهادهای آموزشی ایران و پاکستان را افزایش دهند. 

برچسب‌ها برجام جنگ یمن جمهوری اسلامی ایران پاکستان افغانستان جو بایدن خاورمیانه پارلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام جنگ یمن جمهوری اسلامی ایران برجام جنگ یمن جمهوری اسلامی ایران پاکستان افغانستان جو بایدن خاورمیانه پارلمان اخبار کنکور رئیس کمیسیون روابط خارجی گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران محمد احسان الله ایران و پاکستان صلح افغانستان مجلس پاکستان اسلام آباد عمران خان منطقه ای دو کشور جنگ یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۱۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دعوت رسمی وزارت فرهنگ، علوم، ورزش ارمنستان ظهر چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت برای امضا تفاهم‌نامه فرهنگی و برنامه مبادلات بین کشور ارمنستان و ایران، وارد ایروان شد و مورد استقبال سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران، محمد اسدی‌موحد رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان و پاپویان رییس مرکز امور بین‌الملل و دیاسپارهای وزارت فرهنگ ارمنستان قرار گرفت.

پاپویان در ابتدای این سفر ابراز امیدواری کرد در با امضای برنامه مبادلات، روابط فرهنگی بین دو کشور را مستحکم‌تر کنند، برنامه‌های فرهنگی و هنری اجرایی‌تر شود و روابط دو کشور دوست و برادر ایران و ارمنستان مستحکم و عمیق‌تر شود.

در نخستین روز این سفر، ایمانی‌پور مهمان سفیر جمهوری اسلامی ایران بود. رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این ضیافت که با حضور جمعی از کارشناسان سفارت برگزار شد با مسائل فرهنگی و موضوعات جاری ارمنستان آشنا شد و راهکارهای توسعه روابط فرهنگی به‌ویژه در حوزه آموزش زبان فارسی، گسترش روابط دانشگاهی و همچنین گسترش فعالیت‌های فرهنگی ازجمله موضوع کتاب و انتشارات، ترجمه و نیز تبادلات بین دانشگاهی و هنری مورد بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور ضمن ملاقات با مسؤولان فرهنگی و سیاسی ارمنستان، با وزیر امور فرهنگ، علوم، ورزش ارمنستان، معاون وزیر امور خارجه ارمنستان و اسقف اعظم کلیسای جامع آچمیادزین ملاقات خواهد کرد. همچنین دیدار با رئیس دانشگاه دولتی ایروان و ملاقات با اساتید و دانشجویان ایران‌شناسی و زبان ادبیات فارسی از دیگر برنامه‌های سفر ایمانی‌پور به ارمنستان است.

کد خبر 6095459 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان