Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس انلاین، محسن پاک آیین، دیپلمات سابق کشورمان  در مورد دستاورد سفر رییس‌جمهور ترکمنستان به تهران گفت: سفر رییس‌جمهور ترکمنستان به تهران، ثابت کرد که نگاه راهبردی دولت سیزدهم به توسعه مناسبات با اوراسیا جواب داده است و این سیاست باید ادامه پیدا کند. آیت‌الله رییسی، رییس‌جمهور کشورمان در طول این چندماه به کشورهای تاجیکستان، روسیه، ترکمنستان، قطر، عمان سفر کردند که نشانگر توجه ویژه ایران به کشورهای منطقه و اوراسیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: سفر رییس‌جمهور ترکمنستان به تهران دارای ابعاد بسیار مهمی است از جمله موضوع انرژی و سوآپ گازی ترکمنستان و آذربایجان که از مسیر ایران می‌گذرد و باید انجام و پیگیری شود که تبادل برق میان دو کشور که در دستور کار دو طرف قرار است، همکاری تهران و عشق‌آباد نیز در زمینه صادارت گاز و در شرایطی که دنیا به دلیل جنگ اوکراین و روسیه با نوسانات گازی روبرو است، می‌تواند بسیار موثر باشد. این کارشناس مسایل بین‌الملل به تفاهم‌نامه جامع توسعه همکاری‌های حمل و نقلی و ترانزیتی میان ایران و ترکمنستان اشاره کرد و گفت: توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت با ترکمنستان، می‌تواند این موقعیت را برای این کشور برای دسترسی به آب‌های دریایی ایجاد کند تا ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور افزایش یابد. پاک‌آیین با بیان اینکه ایران در حال حاضر در بین کشورهای اوراسیا بیشتر حجم مبادلات تجاری را با ترکمنستان دارد، گفت: خط راه‌آهن تاجان- مشهد- سرخس و همچنین خط انتقال برق میان دو کشور و امضای ۹ سند همکاری بین تهران و عشق آباد با حضور رؤسای جمهور و وزیران دو کشور، نشان از افزایش همکاری‌ها دارد. وی همچنین به همکاری‌های دو کشور در حوزه امنیتی و مبارزه با تروریسم اشاره کرد و گفت: ایران و ترکمنستان همواره بر موضوع مبارزه با تروریسم، هم نظر هستند و معتقدند که هیچ کشور خارجی حق دخالت در این منطقه را ندارد.ترکمنستان نیز همانند ایران خواهان تشکیل دولت فراگیر در افغانستان است و دیدگاه نزدیکی در مورد افغانستان به یکدیگر دارند لذا بحث تامین منطقه و مبارزه با تروریسم و قاچاق یکی از موضوعات مهم همکاری ایران و ترکمنستان است. وی تاکید کرد:  سفرهای رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه فرصت‌های خوبی را برای توسعه روابط با کشورهای منطقه به وجود آورده است که به نفع منطقه خواهد بود. انتهای پیام منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایران عشق آباد دولت سيزدهم رییس جمهور دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۲۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان